Szeretem magam, és tudom, hogy szereted magad.

2020. március 13. 17:29 - Mirambra

Az immunrendszer erősítésének az abc-je

...korona vírus helyett

A légúti fertőzések és a megfázásos betegségek megelőzésében döntő szerepe van az immunrendszer megerősítésének. Ezt edzéssel, friss levegőn tartózkodással, a személyes higiéné alapszabályainak megtartásával,  valamint környezetünk higiéniájának ápolásával érhetjük el.

Lényeges a rendszeres, kiegyensúlyozott étrend is, amely legyen egészséges, tartalmazzon elegendő C-vitamint, zödséget, gyümölcsöt, citrusfélét. Fontos továbbá, hogy megfelelő mennyiségű folyadékot vegyünk magunkhoz, és kerüljük a káros szenvedélyeket, főleg a dohányzást, beleértve más füstjének a belélegzését is!

A megfázásos betegségek és a légúti fertőzések elkerülése végett, illetve a szervezet ellenálló képességének megerősítése céljából használjunk természetes, tiszta készítményeket - grapefruite mag kivonatot tartalmazó kapszulát, oldatot, sprayt. A grapefruite mag vírus-, baktériumellenes és gombaölő hatású. Hatékonyan képes megszűntetni az ingerköhögést, illetve csillapítja a garatfájdalmat.

Szedhetünk olyan homepátiás cseppeket, amelyek erősítik az immunrendszerünket és segítik a szervezetünket az akut vírusos és bakteriális eredetű gyulladások leküzdésében.

Sőt! Egyszerűségre törekedve, és testünknek a legjobbat adva, mert megérdemli - használhatunk bioinformációs krémet és szappant is mindennapi tisztálkodásunk során, ezzel is segítve immunrendszerünket. 

A C-vitamint sem mindegy, hogy milyen formában, milyen tisztasággal és milyen mértékben, és rendszerességgel fogyasztunk.

Külön immunrendszerünket erősítő legkíválóbb szerek a teljesség igénye nélkül, amit figyelmetekbe ajánlok - antioxidánsok (A-vitamin, C-vitamin, E-vitamin, karotinoidok, flavonoidok), gyógygombák, mint - ganoderma lucidum, agaricus blazei Murill, és az általam nagyon szeretett fafülgomba. Én levesekbe mindig teszek belőle, nem is vagyok vérszegény:)

Elég érdekesen néz ki, ízre nem jellegzetes, inkább egy kicsit ropogós marad, az ázsiai konyha érdekessége, amely számunkra idegen, de érdemes átvenni tőlük egy-két hasznos ételt, könnyen beilleszthető mindennapi táplálkozásunkba és bioboltokban vásárolható.

Ginszeng, zöld tea, croton lechleri (nem káromkodom) fa gyantája - nemes egyszerűséggel sárkányvérnek is hívják, mert amikor megsértik a fát, belőle vér piros színű gyanta tűnik elő. Olyannyira fantasztikus hatása van, hogy amikor megvágjuk, megsértjük magunkat és belőle teszünk a nyílt sebre, nagyon gyorsan összeforrasztja azt. Fertőtleníteni sem kell, mert a gyanta ezt is ellátja. Olyannyira, hogy machetével (bozótkéssel) ejtett sebet is nagyon gyorsan forraszt össze, az őslakos indiánok amazoniában ezt a csodaszert használják. A vérképünkkel is jót tesz. Egy dologra kell csak ügyelni, higgítja a vért, ezért hosszan nem szabad alkalmazni, csak időnként kúraszerűen. Bár szerintem ennek a fának a gyantájáról írni megér majd még egy posztot legalább. Még mindig alig ismerik, pedig hozzáférhető, én már nem tudom elképzelni nélküle az életemet, mert számos jó hatása van még a szervezetre.

Továbbá a zöld élelmiszerek, amelyek már porokban is elérhetők, ezeket könnyű beépíteni turmixokba és úgy elfogyasztani - árpa, búzafű, és az algák.

Végül és nem utolsó sorban - lapacho tea.

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://johogyvagyok.blog.hu/api/trackback/id/tr9415519708

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Szeretem magam, és tudom, hogy szereted magad.
süti beállítások módosítása