Ha a növények kitüntetésben részesülnének az érdemeikért, akkor a fokhagyma egészen biztosan kapna egy jókorát, azért a rengeteg ásványi anyagért, nyomelemért, vitaminért, amit magában hordoz.
Mi mindenre képes a fokhagyma?
Véd a megfázástól, influenzától és más légúti megbetegedésektől, felgyorsítja a belőlük való kigyógyulást, megkönnyíti a letapadt váladék felköhögését, segít torokfájás és megnagyobbodott mandula esetén. Összességében javítja az immunrendszer működését, valamint támogatja a hegesedés folyamatát.
Mi mindent tud még?
Fogyás során gyorsítja az anyagcserét, segíti az emésztést, erősíti a szívműködést, tisztítja az ereket, és a magas koleszterinszint kibékíthetetlen ellensége. Cukorbetegségben kivételesen hatékony, emellett, bizonyítottan javítja az emlékezőképességet valamint a kedélyállapotot.
Gyöngyök a csokoládéban
A meghámozott fokhagyma gerezdeket feldarabolom, és minden darab közepébe fogpiszkálót szúrok. Gőz fölött felolvasztok egy jó mínőségű étcsokoládét, majd a pokpiszkálós fokhagymadarabokat, belemártom a csokiba. Miután kiveszem, hagyom, hogy a csokoládé megdermedjen.
A titok a csokoládé és a fokhagyma megfelelő arányában rejlik- több csokinak kell benne lennie:) Sokkoló recept ugyan, de meglepően kellemes csemege.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Holnap kaptok még egy receptet!
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.