Hozzávalók - 250 g darált pulykahús, só, bors, majoránna, 2 gerezd fokhagyma, paprika, 2 tojás, 1 kisebb cukkini, zsemlemorzsa, olaj a sütéshez.
Elkészítése- A vastagabb darabokra reszelt cukkinit megsózzuk, és állni hagyjuk, hogy levet eresszen, aztán később leöntjük róla. Összejeverjük a húst a fűszerekkel, majd hozzáadjuk a tojást és a cukkinit. Annyi zsemlemorzsát teszünk bele (a legjobb, ha frissen készítjük), hogy sűrű massza keletkezzen. Végül megformázzuk a fasírtokat, zsemlemorzsában meghempergetjük őket, és forró olajban kisütjük.
Mivel odafigyelek az elfogyasztott zsír mennyiségére, a megsült fasírtokat az olajból kivéve szűrőbe teszem, majd egy pillanatra forrásba lévő vízbe engedem. A felesleges zsír a vízben marad, az étel íze nem szenved kárt, és a ropogós külső is garantált.
A lényeg az, hogy a víz forrjon. A fasírtokat beleteszem egy lezárható tálba, így ott még akár egy órát is kibírnak. Köretként azt szolgálom fel, amit a család kér.
Befejezésül egy jó tanács - ha a kiváló étel elkészítéséért járó csókok kiosztása közben zavaró lenne a fokhagyma bukéja, tegyenek ki egy tányérra pár szem pörkölt kávét, szegfűszeget vagy mentát, és mindenki kedvére csipegessen.
Éljen soká a fokhagyma!
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.